Del 8 al 21 d'abril, castell tancat per obres. Treballem per a millorar el monument.
Disculpen les molèsties.
Logo de la Diputació de Castelló Logo de Castillo Peñiscola

Castell

Els espais visitables gestionats per la Diputació de Castelló estan constituïts pel mateix castell i el parc d'artilleria, el qual envolta la fortalesa per la part marítima. Atés que els dos recintes no es troben comunicats, l'accés al castell es realitza per l'única entrada situada a la calle castillo (on actualment se situa la taquilla) i l'entrada al parc d'artilleria té lloc per la calle Santos Mártires.

Per Pasqua i de juny a setembre, la Diputació ofereix visites guiades gratuïtes, fins a completar l'aforament de 30 persones, que inclouen la visita al parc d'artilleria. La visita guiada fins al parc d'artilleria s'inicia al far i es van recorrent els passos de ronda i els jardins que donen a la mar fins arribar al mateix parc d'artilleria, a l'extrem nord del recinte.

Per realitzar la visita lliure, el visitant disposa d'un servei d'audioguia gratuït que es pot descarregar a Google Play per als dispositius Android i a l'AppStore per als dispositius IOS. Així mateix, amb la compra de l' entrada disposaran d'un fullet-plànol que els ajudarà en el recorregut.

A continuació, hi trobaran una descripció dels diversos espais que podran visitar.

Ⓒ textos visita al castell: ICN Artea – Simó- Balaguer

01-ENTRADA - VESTÍBUL
02-CAVALLERISSES
03-CAVALLERISSES ESTANÇA 1
04-CAVALLERISSES - ESTANÇA 2
05-EL COS DE GUÀRDIA - ESTANÇA 1
06-EL COS DE GUÀRDIA - L'ALJUB
07-EL COS DE GUÀRDIA - ESTANÇA 2
14-PATI D'ARMES
08-LES DEPENDÈNCIES PONTIFÍCIES LLOC DE TREBALL
09-LES DEPENDÈNCIES PONTIFÍCIES AVANTSALA - MENJADOR
10- LES DEPENDÈNCIES PONTIFÍCIES LA CAMBRA MAJOR
11-LES DEPENDÈNCIES PONTIFÍCIES LA BIBLIOTECA
12-LES DEPENDÈNCIES PONTIFÍCIES L'ESTUDI
15-ESGLÉSIA O CAPELLA DEL CASTELL
17-CASA DE L'AIGUA O DE LA CISTERNA
18-SALA O PALAU. SALÓ DEL TRON. SALÓ GÒTIC
20-CUINA
21-SALÓ DEL CONCLAVE. CELLER MAJOR
40-TERRASSES
22-MASMORRA

Parc d'Artilleria

Parc d'artilleria: una àrea militar amb bateries, túnels i rampes que connecten amb la zona marítima a l'exterior del recinte. Els jardins que les envolten van ser creats al segle XX.

A la zona inferior, podran visitar les fortificacions construïdes en temps de Felip II, en l'últim quart del segle XVI, amb la finalitat de modernitzar les defenses del castell medieval i poder combatre els atacs de la pirateria i de l'armada turca, que representaven, en aquells moments, una gran amenaça al litoral de Llevant.

La zona superior de fortificacions i jardins connecta amb el castell medieval i amb la zona del far.

El món medieval no té res a veure amb el Renaixement, època de Carles V i del seu fill Felip II, qui en l'apogeu del seu poder ordena construir aquesta muralla. És, en aquell moment, quan a l'imperi espanyol "mai es pon el sol". Després de la seua mort, començaria la decadència de l'imperi. Però, en aquells moments, era la primera potència mundial.

Es proposa iniciar el recorregut al parc tot seguint les explicacions que s'hi aporten a continuació, que també es poden descarregar en l'app i en l'audioguia.

Ⓒ textos visita Parc d'Artilleria P. Balaguer -ICN Artea

24-EL FAR
25-ESCALES DEL PAPA LUNA
26-EL PARC D'ARTILLERIA. ACCÉS I VISITA GENERAL
27-TÚNELS I RAMPES
28-LES FOSSES I CASAMATES
29-BATERIA DE SAN FERNANDO
30-EL POLVORÍ
31-BATERIA DE SANTIAGO
36-BATERIA ALTA DEL MASET
37-38 ESCALA I PASSOS DE RONDA