LA FORÇA D`UN IDIOMA. CARLES SALVADOR
LA FORÇA D`UN IDIOMA. CARLES SALVADOR
TEATRE L`ENFILAT 8 OCTUBRE 19:00 H SALÓ GÒTIC
Logo de la Diputación de Castellón Logo de Castillo Peñiscola

Castell

Els espais visitables gestionats per la Diputació de Castelló estan constituïts pel mateix castell i el parc d'artilleria, el qual envolta la fortalesa per la part marítima. Atés que els dos recintes no es troben comunicats, l'accés al castell es realitza per l'única entrada situada a la calle castillo (on actualment se situa la taquilla) i l'entrada al parc d'artilleria té lloc per la calle Santos Mártires.

Per Pasqua i de juny a setembre, la Diputació ofereix visites guiades gratuïtes, fins a completar l'aforament de 30 persones, que inclouen la visita al parc d'artilleria. La visita guiada fins al parc d'artilleria s'inicia al far i es van recorrent els passos de ronda i els jardins que donen a la mar fins arribar al mateix parc d'artilleria, a l'extrem nord del recinte.

Per realitzar la visita lliure, el visitant disposa d'un servei d'audioguia gratuït que es pot descarregar a Google Play per als dispositius Android i a l'AppStore per als dispositius IOS. Així mateix, amb la compra de l' entrada disposaran d'un fullet-plànol que els ajudarà en el recorregut.

A continuació, hi trobaran una descripció dels diversos espais que podran visitar.

Ⓒ textos visita al castell: ICN Artea – Simó- Balaguer

ENTRADA - VESTÍBUL
CAVALLERISSES
CAVALLERISSES ESTANÇA 1
CAVALLERISSES - ESTANÇA 2
EL COS DE GUÀRDIA - ESTANÇA 1
EL COS DE GUÀRDIA - L'ALJUB
EL COS DE GUÀRDIA - ESTANÇA 2
PATI D'ARMES
LES DEPENDÈNCIES PONTIFÍCIES LLOC DE TREBALL
LES DEPENDÈNCIES PONTIFÍCIES AVANTSALA - MENJADOR
LES DEPENDÈNCIES PONTIFÍCIES LA CAMBRA MAJOR
LES DEPENDÈNCIES PONTIFÍCIES LA BIBLIOTECA
LES DEPENDÈNCIES PONTIFÍCIES L'ESTUDI
ESGLÉSIA O CAPELLA DEL CASTELL
CASA DE L'AIGUA O DE LA CISTERNA
SALA O PALAU. SALÓ DEL TRON. SALÓ GÒTIC
CUINA MAJOR
SALÓ DEL CONCLAVE. BODEGA MAJOR
TERRASSES

Parc d'Artilleria

Parc d'artilleria: una àrea militar amb bateries, túnels i rampes que connecten amb la zona marítima a l'exterior del recinte. Els jardins que les envolten van ser creats al segle XX.

A la zona inferior, podran visitar les fortificacions construïdes en temps de Felip II, en l'últim quart del segle XVI, amb la finalitat de modernitzar les defenses del castell medieval i poder combatre els atacs de la pirateria i de l'armada turca, que representaven, en aquells moments, una gran amenaça al litoral de Llevant.

La zona superior de fortificacions i jardins connecta amb el castell medieval i amb la zona del far.

El món medieval no té res a veure amb el Renaixement, època de Carles V i del seu fill Felip II, qui en l'apogeu del seu poder ordena construir aquesta muralla. És, en aquell moment, quan a l'imperi espanyol "mai es pon el sol". Després de la seua mort, començaria la decadència de l'imperi. Però, en aquells moments, era la primera potència mundial.

Es proposa iniciar el recorregut al parc tot seguint les explicacions que s'hi aporten a continuació, que també es poden descarregar en l'app i en l'audioguia.

Ⓒ textos visita Parc d'Artilleria P. Balaguer -ICN Artea

EL FAR
ESCALES DEL PAPA LUNA
EL PARC D'ARTILLERIA. ACCÉS I VISITA GENERAL
TÚNELS I RAMPES
LES FOSSES I CASAMATES
BATERIA DE SAN FERNANDO
EL POLVORÍ
BATERIA DE SANTIAGO
BATERIA ALTA DEL MASET
ESCALA I PASSOS DE RONDA